Bangkokinfo

[ Asiatiska restauranger ]      [ Thai restauranger ]      [ Mexikanska restauranger ]

[ Restaurangkedjor ]      [ Övriga restauranger ]      [ Beställa hem mat ]      [ Caféguide ]


Kaffe, te och glass

En avkopplande rast från gatuliv, shopping och annat måste vi alla unna oss ibland. Det finns gott om caféer, tehus och glasstånd i Bangkok för att tillfredställa alla. Här kommer några tips på ställen som vi gillar.

Café Ohana
Ohana är ett mycket trevligt café, populärt bland japanska expats och välbärgade Bangkokbor. Trots det känns det inte alls snobbigt utan enbart trevligt. Fin inredning i Europeisk stil och en manager som kan tala bra engelska. Gratis Wi-Fi. God kaffe latte, brownie och framför allt underbara lunchmackor. Har ett menyset med soppa, pasta, sallad och efterrätt för 200 baht. Fräsch toalett, lugn musik och ingen TV. Välbesökt runt lunch. Våfflorna är ett måste!
Frukostmeny finns från kl 08:00, lägg till färskpressad apelsinjuice mot liten avgift. Du kan dricka alkohol där, även om de inte säljer själva (korkavgift 300 baht). Alla priser är plus 7% VAT på detta café.
Adress:
Sukhumvit Soi 24
BTS: Phrom Pong

Agalico
Mycket populärt café. Mycket trevlig gård, nästan tidlöst. Vilket år är det kan man undra när man är där? Många chica ”hi-so-tanter” som smuttar på kaffe och skvallrar hela eftermiddagen. Bra ställe att bara koppla av på, ett stenkast in i soi 51. Fina privata rum finns att hyra för den som vill vara i fred. Värt att notera är att de bara har öppet fredag, lördag och söndag. Rekommenderas starkt.
Adress:
20 Sukhumvit soi 51
BTS Thong Lo

Ubuntu
Litet café på två våningar som serverar god latte till ok priser. Har ofta någon form av bakverk. Serverar även enklare prisvärda rätter. Ubuntu serverar numera alkohol och har öppet till 22:00 de flesta dagar. Ubuntu har nyligen bytt lokal, tidigare låg den i byggnaden snett över gatan bredvid frisören. Få besök av västerlänningar än så länge.
Silom: Saladeang Road
BTS: Saladeang
MRT: Silom

Café d’Oro
Café d’Oro hittar du inne i shoppingcentrumet Central Silom och är varken det finaste eller bästa caféet i Bangkok men det är billigt och de har gratis Wi-Fi. Bra om du vill ta en snabb paus i shoppingen och kolla din e-post. Latté för 45 baht och juice på flaska 35 baht.
Silom: Silom Road i shoppingcentrumet Central Silom våning 2
BTS: Saladeang
MRT: Silom

KoffeeLinK
KoffeeLinK är ett väldigt litet café, men kaffet är gott, gratis internet och ägarinnan är pratsam och trevlig. Du kan sitta ute eller inne. Lite ”cheesy” med kunders rekommendationslappar på väggen utanför kanske, men låt dig inte avskräckas, det är värt ett besök eller två.
Adress:
11 Charoenkrung Road (New Road) soi 42/1 (Shangri-la Hotel Street)
BTS: Saphan Taksin
Flodbåt: Tha Sathorn alternativt Tha Oriental
Öppettider: 08:30 - 18:00 varje dag (april- september stängt söndagar)

Coffee Alley
Med sin fina trädgård, lugna inneavdelning och goda te är detta café en av våra favoriter. Gratis Wi-Fi, fräsch toalett och trevlig personal. De få maträtter som serveras är dock inget att hänga i julgranen. Vill du äta på soi 16, gå till Always 16 Sweets ett stenkast längre ned på soien. Kaffe latten är helt okej.
Adress:
Sukhumvit soi 16
BTS: Asoke
MRT: Sukhumvit

Starbucks – Luang Suan Road
Vi vill ha med Starbucks i listan då det finns ett par bra enheter och ska du fika med en thai så blir det nog på Starbucks i många fall. Det finns ett 80-tal Starbucks i Bangkok. För många kanske? Av alla enheter så sticker denna ut ur mängden. Stor lokal och dessutom bord utomhus. Dessvärre är internet dyrt på Starbucks i jämförelse. Kaffet är som bekant för de flesta gott (Latte 75, 90 eller 105 baht) medan teet inte håller samma klass. Goda bakverk!
Luang Suan Road
BTS: Chit Lom

Starbucks – Khao San Road
Överraskande nog håller Starbucks på Khao San Road hög klass. Fin byggnad och alltid glad personal. ”Fiskebyxfaktorn” är hög men med tanke på adressen är detta en lugn oas. Ett konstgalleri med kontemporära verk finns en trappa upp och är faktiskt värt ett besök.
Khao San Road, Sunset Street
Flodbåt hållplats: Tha Phra Arthit
Klongbåt hållplats: Phan Fa (nära Democracy Monument)

Starbucks – Central World
Ett väldigt litet Starbucks, men med tanke på att det ligger i ett av Bangkoks kanske bästa bokhandel (efter Kinokuniya i Paragon) är det toppen. Köp en bok eller ett magasin, luta dig tillbaka med en kaffe och läs på en gång.
Adress:
Central World i bokhandeln B2S
BTS: Siam eller Chit Lom

True Coffee
True Coffe är en schysst kedja som finns lite överallt i Bangkok (och i Asien, t ex Laos). Under Interchange Tower är det särskilt trevligt trots bristen på fönster. Många studenter pluggar här eftersom borden är stora och bekväma.
Adress:
Interchange Tower i Asoke (våning minus 1, på väg mot MRT dvs underjord).
BTS: Asoke
MRT: Sukhumvit

Folies
Undanskymt och okänt gömmer sig Folies på Nang Linchee Road nära korsningen med Chan Kao och soi Amon (rätt nära den italienska ambassaden). Inredningen är inget speciellt men det är lugnt och croissanterna är nästan för stora. Inget internet men glad och trevlig personal. Värt ett besök om du är i trakten. Dock lite knepigt att ta sig dit.
Adress:
309/3 Nanglinchee Road
Folies finns även bland annat i Paragon

Black Canyon
Ytterligare en kedja som åtminstone prismässigt konkurrerar med Starbucks. God frappé och ischoklad, men kaffet är ok inte mycket mer. Däremot har de prisvärda soppor och märkligt nog väldigt goda pommes frites. Beroende på plats har de oftast gratis Wi-Fi. Våning sju i MBK har det dock inte. Andra enheter finns bland annat i Central Silom. Som en sidopoäng är Black Canyon i Pai (norra Thailand) det kanske bästa i landet.

Swensen’s
En amerikansk glasskedja du hittar i nästan varje köpcentrum. Glassarna ser ut som på bilderna vilket inte brukar vara fallet med amerikanska jättekedjor (läs Mc Donalds). Celebrity Brownie är ett hett tips liksom de specialerbjudanden som dyker upp beroende på vilken säsong det är. Ljudnivån kan vara ganska hög och ”thai-kidsen” flockas här efter skolan. Du måste testa minst en gång!
Bästa enheten finns i Central World på våning 6. Annars hittar du Swensens i MBK (2 stycken), Paragon, nära Khao San Road i hörnet mellan Rambuttri och Tanao Road samt på många fler ställen.

Iberry
Den bästa lokala glassen enligt oss. Iberry är en populär kedja med spännande smaker på glassen. Bland smakerna finns flera tropiska frukter, som ma-dun, tamarind och santol. Hit kommer thailändska ungdomar och hänger med polarna.
Flera enheter över stan men pröva trendiga Iberry på Thong Lo.

Dasa Bookcafé
Inte ett café som de andra i listan. Ett bra antikvariat för använda böcker är Dasa Book Café, alldeles intill varuhuset Emporium. I flera våningar finns böcker på olika språk, bland annat svenska. Det är mycket välorganiserat, och man kan till och med söka efter titlar på deras hemsida. Här finns också ett litet mysigt kafé. Adress:
Sukhumvit Road, mellan soi 26 och soi 28
BTS: Phrom Phong

Marriott Resort & Spa
Lyxhotellet Marriott Resort & Spa har ett bra kafé som enligt oss har bästa kaffebrödet, och dessutom en massa goda bakelser och annat gott. Turen hit på hotellets egna flodbåt är bara det en upplevelse. Absolut värt ett besök.
Adress:
Bangkok Mariott Resort and Spa, 257 Charoennakorn Road.
BTS Saphan Thaksin, sedan hotellets egen båt.

Four Seasons Hotel
Vår favorit bland de stora hotellen för en ”High Tea” eller bara en vanlig fika. Lätt att ta sig hit från den centrala shoppingen. Vi gillar att sitta i lobbyn med ett magasin och titta på folk som kommer och går genom entrén. Personalen på Four Seasons är enligt oss bland de trevligaste och bästa i Bangkok. Scones, sandwichar och annat gott.
Adress:
155 Ratchadamri Road
BTS Ratchadamri