Bangkokinfo

[ Chinatown ]      [ Khao San Road ]      [ Soi Kasem San 1 ]


Khao San Road

Khao San Road har i många år varit ett centrum för budgetresenärer i Asien. Här finns många billiga hotell, guesthouses och annan service som riktar sig till backpackers, som resebyråer, internetcaféer, second hand böcker och souvenirbutiker.

På senare år har gatan dock förändrats och standarden höjts på många håll. Många budgetställen har flyttat ner mot gatorna bakom templet och vid floden. Khao San Road är en smältdegel med resenärer från hela världen blandat med lokala ungdomar och expats. Ett misstag som en del resenärer tyvärr gör är att de aldrig lämnar backpackergettot och upptäcker andra delar av Bangkok. På kvällarna är gatan avstängd för trafik. Ta en öl på någon av uteserveringarna och titta på allt folk.

Sunset Street
Liten soi på mitten av Khao San som försöker höja standarden på gatan. Här finns några bra restauranger och barer. Scozzi är en kedja, men har goda pizzor. På soien finns även ett konstgalleri och ett Starbucks där man kan spotta lokala kändisar.

Banglampoo market
Gå höger upp ett par hundra meter efter polisstationen i slutet av Khao San så hittar ni Banglampoo market. Här säljs mycket jeans, väskor och kläder. Priserna är helt ok trots att det är ett turistområde men glöm inte att pruta.

Samsen Road
På Samsen road över kanalen från Khao San finns många bra billiga kineshotell. Här är tempot lugnare och området har en skön lokal känsla. Det är populärt att efter en utekväll äta här på någon av gaturestaurangerna som håller öppet natten lång.

Soi Rambuttri
Soi Rambuttri är i början en parallellgata till Khao San. Där finns förutom den vanliga turistkommersen även några bra thaihak. Gatan fortsätter sen ner bakom templet. Området där har blivit lite av det nya backpackercentrumet. Om man är ute efter ett billigt rum snabbt är det nog här man ska börja leta.

Phra Athit
Phra Athit är området längst ner vid floden. Här hittar man också många billiga guesthouses och lokala thaihak. Vi gillar att äta på någon av restaurangerna vid vattnet och blicka ut över Chao Phraya floden. Santichaiprakarn Park är en skön park att slappa i. Häng med på friskis & svettis som anordnas regelbundet.


Shopping
Som väntat hittar man här mycket attiraljer som tilltalar backpackers som fiskarbyxor, saronger, stråhattar och begagnade Lonely Planet. Även annat som är populärt bland turister som DVD-filmer, roliga t-shirts och souvenirer finns här.


Boende
Budgetboende finns det gått om. Men de billigaste ligger idag en bit från huvudgatan. På senare år har det även poppat upp bra prisvärda hotell här. Vi rekommenderar dessa:

Khao San Park Resort
Nytt fräscht hotell ett stenkast från huvudgatan. Rummen är fina och bra planerade. Schyst uteplats på taket. Trevlig bra personal och frukost ingår. Khao San skulle behöva mer hotell som Park Resort!
Khaosan Road.

Rambuttri Village
Bara öppet några år men redan en klassiker i området. Skönt att jäsa vid poolen på taket. I hotellet finns internetcafé, massage, resebyrå och en bra indisk restaurang.
Soi Rambuttri bredvid templet.

Villa Cha Cha
Villa Cha Cha är som en lugn liten oas från slamret på Khao San. Mysigt café vid poolen där även frukosten serveras. Rummen har bra standard och personalen är trevlig.
Soi Rambuttri.


Restauranger
Man ska absolut inte vara rädd för att pröva gatumaten i området. Vegetarisk Phad Thai är det vanligaste men pröva även andra stånd som säljer thairätter för 30-40 baht. Det finns också många bra restauranger här. Är vi runt Khao San brukar vi äta här:

Take A Seat
Otroligt bra liten thai-restaurang. Sitt bekvämt inne i luftkonditioneringen och ät bra mat bara några baht dyrare än på gatan. Goda fruktshakes. Har några populära setmenyer. Ofta fullsatt.
Phra Athit.

Thai Garden
Thai Garden låg förut bakom templet men har flyttat längre upp på Rambuttri till en tvåvåningslokal. God thaimat och grillad seafood. Andra våningen brukar servera alkohol även under dagar då det annars är förbjudet.
Soi Rambuttri.

Tom Yum Kung
Klassiskt ställe i äldre hus. Vi har aldrig varit missnöjda här. Genomgående bra. Har öppet sent vilket är ett plus.
Khao San Road.

Silk Bar
En annan favorit. Gröna Curryn favoriträtten. Sitt på uteserveringen för att se folket eller en trappa upp inomhus. DJ som lirar senare på kvällen.