Bangkokinfo

[ Golf ]      [ Träning ]      [ Thaiboxning ]      [ Matlagningskurser ]


Ny semestertrend: Matlagningskurser i Thailand

I takt med att allt fler svenskar reser till Thailand ökar ökar intresset för det goda thailändska köket. Den som har tröttnat på köttbullar och vill kunna imponera på vännerna med hemlagade thairätter, kanfood kombinera semesterns sol och bad med en matlagningskurs. Skyscanner.se tipsar om var svenska hobbykockar kan lära sig att laga sin egen, förstklassiga Chicken Satay eller Thai Curry.

Thailands matmarknader är en upplevelse för alla sinnen. Flyg till Bangkok och ströva omkring på marknader som den kända Bang Rak eller blom- och grönsaksmarknaden Pak Klong Talad, som båda är fulla av färger, dofter, människor och liv. Du kan också bege dig till den flytande marknaden Bang Khu Wiang, som ligger strax utanför Bangkok. Här trängs de thailändska bönderna längs kajen, med sina båtar fulla med jordbruksprodukter.

Ris serveras till nästan alla måltider, tillsammans med kött, kyckling eller skaldjur. Man äter också gärna vegetariskt, och använder sig ofta av kokosmjölk och kryddor som ingefära, kardemumma, kanel, koriander, vitlök och kummin i matlagningen. Vare sig du bara vill få en inblick i det thailändska köket under ett par dagar eller delta i en veckolång kurs, så finns det olika alternativ om du vill lära dig laga äkta thaimat. Speciellt i Bangkok, där flera lyxhotell arrangerar kurser. Undervisningen hålls på engelska och deltagarna kommer från hela världen.

foodEn av Thailands mest kända kockar håller kurser på det lyxiga hotellet Oriental Bangkok. The Oriental Thai Cooking School har funnits i 15 år och här får du lära dig att hacka kött och grönsaker som proffsen, och att woka, fritera och stuva som thailändarna själva gör. Oriental Bangkok erbjuder två olika paket som inkluderar matlagningskurs, massage och övernattning på hotellet, men du kan också bara boka kursen och ha ditt boende någon annanstans.

Blue Elephant är en berömd restaurangkedja som serverar exklusiv thaimat på olika platser runt om i världen, bland annat i Köpenhamn. För några år sedan öppnade man dessutom en matlagningsskola för att utbilda Blue Elephants kockar i det thailändska köket, och numera erbjuds även kurser för allmänheten. Varför inte förena nytta med nöje och tillbringa halva dagen med matlagning, och den andra halvan med att sola och bada – eller med sightseeing i det fantastiska, exotiska Bangkok.

Det femstjärniga hotellet The Peninsula ligger vackert beläget vid Chao Phraya-floden och här kan du välja mellan olika typer av matlagningskurser. Pensinsula Academy lär ut grundkunskaper i thailändsk matlagning, visar dig hur du lagar till goda desserter och hur man skär upp frukt och grönsaker på ett riktigt sätt. Du kan även gå en kurs i blomsterarrangemang. Allt i en mycket lyxig miljö!