Bangkokinfo

[ Snabbfakta ]      [ Mobiltelefon ]      [ Viktiga telefonnummer ]      [ Streetsmart ]


Använda mobilt kontantkort i Thailand

Att köpa och använda ett lokalt kontantkort är både billigt och enkelt. Påfyllning köps på 7-eleven och finns i olika valörer mellan 50 och 1000 baht. Lite överallt finns även myntautomater där man kan fylla på sitt kort från 10 till 50 baht. Alla operatörer har små butiker i ankomsthallen på flygplatsen där man kan köpa SIM-kort och påfyllning. Personalen hjälper till att komma igång.

De olika operatörerna har olika paket och promotions så hör dig för hos kundservice för att se vilken som passar dig bäst. På grund av bråk om licenserna och annat strul så har utbyggnaden av 3G-nätet blivit kraftigt försenat i Thailand men nu ligger alla operatörer i startgroparna så förhoppningsvis kommer det igång ordentligt nu under 2010. Vanligt mobilt internet fungerar bra och täcker större delen av landet.

De största operatörerna
 • AIS One-2-Call
  Den största operatören med bäst täckning och nätverkskvalitet men är aningen dyrare en de andra operatörerna. Bra kundservice finns bland annat i Siam Paragon och Central World. Mycket kunnig engelskspråkig personal.
  www.12call.ais.co.th

 • D-TAC
  Med sin kampanj “We Love Farang” har man satsat hårt på att turister ska välja D-TAC. Mycket bra hemsida på engelska. Billiga på internationella SMS. Skulle ditt samtal brytas så bjuder D-TAC på det. Även D-TAC har bra kundservice i Siam Paragon och Central World.
  www.dtac.co.th

 • True
  Den minsta och oftast billigaste operatören. Tyvärr även sämst täckning och samtalskvalitet. Deras kontantkort ”Inter SIM” är väldigt billigt på internationella samtal dock med varierande kvalité. Ring till fast telefon i Sverige för 1 baht i minuten. Kundservice med tillhörande populärt internetcafé finns i Siam Paragon. Det kallas för True Urban Living Park.
  www.truemove.com
Att ringa internationellt
Ringa från en vanlig mobil till mobil utomlands kostar runt 20 baht i minuten. Vill man komma undan billigare finns internationella telefonkort att köpa. Man ringer till ett servicenummer och blir sen kopplad dit man ska ringa. Annars är IP-telefoni att rekommendera. Skype finns på de flesta internetcaféer och är lätt att fylla på via kontokort. Hos mindre konkurrenten Voip Discount betalar man 10 Euro och kan då ringa gratis i hela fyra månader till bland annat fast telefon i Sverige och mobil i Thailand.