Bangkokinfo

[ Asiatiska restauranger ]      [ Thai restauranger ]      [ Mexikanska restauranger ]

[ Restaurangkedjor ]      [ Övriga restauranger ]      [ Beställa hem mat ]      [ Caféguide ]


Restaurangkedjor

Många av de internationella restaurangkedjorna finns representerade i Bangkok. Kanske inte alltid den mest unika smakupplevelsen men maten är i regel bra och prisvärd. Man vet vad man får. Nästan varje shoppingkomplex har en uppsättning av restaurangerna som finns listade nedan.

Västerländskt

Sizzler En kedja som blivit väldigt populär, mycket tack vare sin stora fräscha salladsbar som ingår till maten. Vill du bara äta från salladsbaren så går det också bra. Kostar under 200 baht med läsk eller vatten. Bra deal. Där hittar du bland annat grönsaker, sallader, soppor och frukt. Varmrätterna, såsom hamburgare, stekar och korvar, är vällagade men aningen dyra. Varje onsdag har man specialerbjudanden så räkna med mycket folk då.

Pizza Hut
Den stora pizzakedjan har funnits i Bangkok länge och hit kan du gå för att få en rejäl amerikansk pan pizza. Ofta erbjudanden på fasta menyer för två med pizza, pasta och läsk. Lasagnen som serveras här är också bra. Salladsbaren funkar men är i minsta laget.

Swensens
Glassbaren Swensens har gjort succé i sötsaksälskande Thailand. Populärt bland folk i alla åldrar att slinka förbi under dagen för att svalka sig med några kulor glass. Deras fonduer, glass som doppas i varm choklad, är populära. Finns även stora glasstårtor att köpa med sig hem för den som vill fira något.

Au Bon Pain
Bageri som förutom bröd, fräscha mackor och kakor även har soppor, sallader och gott kaffe. Au Bon Pain är ett bra ställe att äta frukost eller andra lättare måltider på. En laxbagel och en kopp svart kaffe här brukar vara en bra start på dagen. Slink in här senare på dagen för att sippa på en jordgubbssmoothie.


Asiatiskt

MK
Börja med anka som förrätt. Beställ sedan in set med grönsaker, skaldjur, fisk och kött. Koka sedan allt i grytan i mitten av bordet och låt väl smaka. Att äta Suki som det kallas är mycket populärt i Bangkok och många lägger sina familjemiddagar på någon av MK`s restauranger.

Shabushi Buffet
Sukibuffé där maten på små tallrikar åker runt på rullband bland borden. Plocka själv det du vill ha och koka i grytan. Man kan även beställa sina favoriter direkt till bordet. På buffen finns också en helt ok sushihörna och ett litet urval av friterade rätter. Till efterrätt finns frukt och glass. Dryck ingår. Fast pris och man måste äta på bestämd tid. Sen blir det tillägg på notan.

Fuji
Fuji är en snabbmatsjapan som är mycket populär i Thailand. Vi förstår varför. De har en rejäl meny med stora bilder och serverar snabbt utsökt god japansk mat av bra kvalitet. Populärt att beställa in en set meny med huvudrätt, ris, soppa och sallad. Eller så plockar du ihop själv. Bara välja bland sushi, sashimi, misosoppa, sallader och kötträtter. Fuji känns halvlyxigt och maten blir man sällan besviken på. Vi rekommenderar avokadosalladen och biffsteken med grönsaker.

S & P
Inhemsk kedja som är café, bageri och restaurang i ett. Har en del västerländska rätter men är framförallt känt för sina små goda thairätter som kyckling med cashewnötter, phad thai och tom yam gung. Inte lika billigt som på gatan men det känns fräscht och smakar bra. S & P har även bra sandwichs, efterrätter och glass.

Uppdaterat mars 2010