Bangkokinfo

[ Chinatown ]      [ Khao San Road ]      [ Soi Kasem San 1 ]


Soi Kasem San 1

Soi Kasem San 1 är en liten enkelriktad sidogata mittemot köpcentrumet MBK. Det är en populär gata för budgetresenärer som inte vill hänga på Khao San Road. Här finns ett antal hotell och guesthouses med rimliga priser, små restauranger, gatukök och resebyråer. Här finns inget nattliv, men det är nära till det mesta om man vill ut och svira. BTS skytrain på hörnan gör det lätt att röra på sig över hela stan.

Är man i Bangkok ett par dagar för shopping och vill bo nära så är Soi Kasem San 1 ett mycket bra alternativ att hänga på.

Det pågår två byggprojekt på gatan, så en liten varning för störningar till och från.

Boende:

Wendy House
Wendy House är ett av de dyrare boendena på gatan, men mycket populärt och ofta fullbokat. Receptionen som också har restaurang, internetcafé och böcker för utlåning på bottenvåningen är en trevlig samlingspunkt. Wendy själv och hennes personal är mycket hjälpsamma. Rummen är ok i storlek, har luftkonditionering och är fräscha. Kanske dock något tråkiga. Alla rum inkluderar gratis WiFi. Bra tvätteri med snabb service. Betalas per kilo.
Adress:
36/2 Soi Kasem San 1.
Tel: 02 214 1149

A-One
Ett annat ställe som funnits i många år är A-One inn. Mycket bra alternativ som också fylls upp snabbt. Små men funktionsdugliga rum. Internetcafé i lobbyn med ok uppkoppling. Trevlig personal. Renoverades något under 2010.
Adress:
25/13-15 Soi Kasem San 1.
Tel: 02 215 3029

Patumwan House
Patumwan House är ett bra alternativ och ligger längst upp i gränden vid floden. Lugnt och skönt. Stora rum till bra priser. Maten i restaurangen är bra, men det kan ta lite tid när det är mycket folk. Fräscha rum med trägolv. Vissa rum mot en innergård. Dyrt Internet för området.
Adress:
22 Soi Kasem San 1.
Tel: 02 612 3580

Reno Hotel
Rummen är sådär. Lobby och restaurangområdena ser bättre ut. Pool, Internet, och en del rum med balkong. Hotellet har en liten restaurang med uteservering där det är mysigt att ta en öl och kolla på folk som passerar.
Adress:
40 Soi Kasem San 1.
Tel: 02 215 0026

Bed & Breakfast
Ett av de enklaste boendena längs gatan. Förvänta dig inte något extra här, men det kanske man inte gör till de priserna heller. Små enkla rum till bra priser. Litet café på bottenplanet. Några bord och stolar utanför för den röksugne eller för den som vill titta på folklivet. Långt in i soien så det är mindre buller här.
Adress:
36/42-43 Soi Kasem San 1.
Tel: 02 215 3004

Muangphol
Muangphol är det första hotellet på vänster sida när man kommer in på soi Kasem San 1 från Rama 1. Bra läge till Skytrain och annat. Många rum, sällan fullt. Men rummen är inte speciellt roliga. Det kan få bättre valuta för pengarna i soien, men Muangphol fyller sin funktion för ett par dagars shopping i området. Internet är tillgängligt i foajén.
Adress:
931/9 Soi Kasem San 1.
Tel: 02 219 4445-8

White Lodge
Om du har en tajt budget, är den White Lodge bland de billigaste av alternativen på Soi Kasem San 1, men man får vad man betalar för. Rummen är små och ofta ganska trånga men är rena och funktionella - det är ungefär så generösa som man kan vara. Ny luftkonditionering under 2010 i vissa rum, vilket förbättrar känslan lite.
Adress:
36/8 Soi Kasem San 1.
Tel: 02 216 8867

Mat:

Det finns flera helt ok gatukök på gatan. Några stänger ner redan efter lunch, andra har öppet till skymningen. Det finns också ett par restauranger på gatan:

Pieces
En trevlig liten thairestaurang, som är ett populärt tillhåll på kvällarna. God mat, men när det är fullt kan maten ta tid. Bra urval av vegetariska alternativ.

Da Mamma
Liten italienare som kämpar på sedan några år. Goda pizzor och bra pasta. Luftkonditionering är ett plus. Take-away och även leveranser i soien möjligt. Bytte från italiensk till fransk ägare under 2010. Ingen större skillnad ännu.

Övrigt:

Det finns två små resebyråer på gatan. Nästan längst ut på gatan på vänster sida ligger ICE travel. Längre upp i soien på vänster sida ligger Blue Travel. Båda har bra service. Mitt emot Wendys Guesthouse ligger en liten thaimassage som är ok. När man kommer ut från gränden så ligger en 7-11 till höger plus en resebyrå till.