Bangkokinfo

[ Asiatiska restauranger ]      [ Thai restauranger ]      [ Mexikanska restauranger ]

[ Restaurangkedjor ]      [ Övriga restauranger ]      [ Beställa hem mat ]      [ Caféguide ]


Thai restauranger

Baan Khun Mae
Restaurang Baan Khun Mae, snett emot Novotel vid Siam Square, brukar inte göra någon besviken. Mitt i Bangkoks turistkvarter utan att kännas turistig. Som en liten juvel. Riktigt gott och med bra priser.
Adress:
Siam Square Soi 8, BTS Siam Square
Tel: 02 250 1952-3, 02 658 4112-3
Web: www.bankhunmae.com

Taling Pling
Taling Pling på en tvärgata en bit ner på Silom Road är också värt ett besök. Sticker ut lite över mängden. Perfekt läge om man vill fortsätta på någon kul bar i området som till exempel V9, Sirocco eller Moon Bar.
Adress:
60 Pan Road, Silom, BTS Surasak
Tel: 02 236 4830.

Face
Restaurangen Face är inredd i en klassisk thailändsk träbyggnad i Lannastil. Miljön är oerhört tjusig och maten är förhållandevis dyr, dock i toppklass. Här finns också en trendig bar och en indisk restaurang i rummet intill. Nyligen öppnades också en sushibar på gatuplanet. Måste ses! Vårt förslag är att äta thaimaten och avsluta med desserten i baren över en omgång biljard eller avkopplande drink.
Adress:
Sukhumvit Soi 38, BTS Thong Lo
Tel: 02 713 6048.
Web: www.facebars.com

Supatra River House
Supatra River House är en bra thaikrog med ett vackert läge längs floden. På menyn finns en hel del klassisk thaimat, men också några crossovers. Lax-spett med jordnötssås är en av många populära rätter.
Adress:
266 Soi Wat Rakhang, båtpir Siriraj-sjukhuset
Tel: 02 4110305.
Web: www.supatrariverhouse.net

Sabajai Kebtawan
Bra lokalkrog med stor meny och god mat. En sak som de har som inte är så jättevanligt på vanliga restauranger längre är "sticky rice". Till det serveras det en mycket kryddstark sås: "Nam jim jiaw". Sjukt stark, sjukt gott. Svettattacken är given. Restaurangen har också mycket god "fried morning glory”. En annan populär rätt är ”Pha Kung”. Räkor, chili och stora skivor av vitlök bland annat. Restaurangen ligger på Ekkamai (Sukhumvit soi 63). Kommer man från Sukhumvit så ligger restaurangen precis efter Soi 1 längs stora gatan. Lite lugnare längre in i restaurangen. De kör även livemusik på behaglig nivå. En av våra favoriter att mötas upp på, speciellt om man ska vidare ut på klubbarna i området.

Tida Esarn
Tida Esarn serverar förutom lokala favoriter från nordöstra Thailand (Isaan) även god enkel mat från hela landet. Vi gillar speciellt de kryddstarka sopporna, grillade kycklingen och papaya- salladen som är riktigt bra. Restaurangen är väldigt populär bland kontorsarbetarna och medelklassen i området. Stilren charmig inredning.
Adress:
Soi Rangnam, BTS Victory Monument
Tel: 02 247 2234