Bangkokinfo

[ Golf ]      [ Träning ]      [ Thaiboxning ]      [ Matlagningskurser ]


Träna i Bangkok

Överallt i Bangkok kan man se folk motionera på ett eller annat sätt. Vanligtvis i solens upp- eller nedgång. Ibland organiserat i grupp. Men ofta står folk bara utanför sitt hus och gympar. Fotboll och badminton spelas där man kommer åt. Men helt klart är att Bangkokborna försöker hålla sig trim. Det är inte ovanligt att se en äldre dam försöka lunka längs gatan utanför sitt hus i rosa Hello Kitty pyjamas eller liknande.

Träna utomhus

Lumpini Park
Den stora gröna lungan i Bangkok. Kom hit vid sextiden på morgonen. Spring några varv runt parken, testa Tai Chi med kinestanterna eller var med på aerobics-passet i ena hörnan av parken. Utomhusgym finns för dig som vill lyfta skrot. Avsluta med nudelsoppa till frukost utanför parken vid korsningen mot Sarasin-gatan. Om du är morgontrött kan du köra aerobics vid solnedgången istället.

National Stadium
Bor du nära MBK och vill springa utomhus? Testa att springa runt utanför National Stadium. Det blir 1,2 kilometer per varv om man springer runt hela området. Det finns också ett litet utomhusgym ut mot Rama 1-gatan. Redan vid femtiden börjar folk samlas för en runda.

Benjasiri Park
Bredvid shoppingcentret Emporium ligger parken Benjasiri vackert vid en liten vattendamm. Behaglig löparrunda, och även här arrangeras aerobics på kvällarna. Det finns också en skrotlyftarhörna.


Träna inomhus

Gym
På senare år har det skett något av en boom för fitness och hälsa i Bangkok och många stora internationella fitnesskedjor har etablerat sig i staden. Du kan ofta provträna gratis och priserna på medlemskap är låga just nu på grund av den hårda konkurrensen. Men var bredd att pruta då ingen av de stora kedjorna har några direkt fasta priser.

California WOW Xperience
Den stora trendiga fitnesskedjan har gym på flera bra lägen över hela staden. Dom har många promotions och även ”prova på dagar”. Men räkna med tjatiga försäljare som vill att du ska signa för en längre tid. Det finns riktigt bra priser på livstids medlemskap ibland. De flesta gymmen har avdelningar enbart för tjejer. Man har Yoga, Pilates och annat kul också.
www.californiawowx.com

Fitness First
En kedja som är stor i förorterna. Bra personligt diet- och träningsprogram. Med deras passport membership får du tillgång till samtliga av kedjans gym över hela världen. Titta in på hemsidan för att få ett tredagars gratis pass.
www.fitnessfirst.co.th

True Fitness
True har två stora lyxiga anläggningar i centrala Bangkok. Dels i Exchange Tower vid korsningen av gatorna Sukhumvit och Asoke, dels i varuhuset ZEN i Central World. Bra SPA och hälsocenter. Många olika yoga-, pilates-, spinning- och danspass varje vecka. Har en egen lounge för VIP-medlemmar. Finns även ett café som serverar hälsomat.
www.truefitness.co.th

Rocky Gym
Förmodligen det bästa billigaste gymet i centrala Bangkok. Semesterkassan hålls på en bra nivå. Väldigt enkelt, men ska du bara pumpa muskler kanske det räcker till.
Adress:
Phayathai Road. BTS Ratchathewi eller båtpir Sapan Hua Chang. Fråga en motorcykeltaxikille om vägen.

Racquet Club
Om du gillar racketsport så kan detta vara klubben för dig. Alla racketsporter ingår utan extra avgift. Du kan spela hur mycket som du orkar. Tyvärr kändes gymlokalerna något nedgångna senast vi tittade in. Dock har man fin pool och en klättervägg. Testa ett par dagpass innan du skriver på något längre kontrakt. Ligger tyvärr långt in i soi 49.
Adress:
6, 8 Amara 3, Sukhumvit 49/9,
Tel: 02 – 714 7200
www.rqcclub.com


Hotellgym

Olympic Club i Patumwan Princess Hotel
En av våra favoriter. Bangkoks bästa hotellgym? Stort, fräscht, rent och med enorma ytor för dusch och omklädning gör detta till ett toppenställe. Förutom allehanda maskiner och utrustning finns tennis, squash, badminton och pingis. Man har också brett program för yoga, aerobics med mera. Som om inte det räcker finns också en härlig simbassäng och bubbelpool på taket. Som medlem så får man rabatt på hotellets restauranger. Bra läge vid MBK.
Adress:
Patumwan Princess Hotel
Phayathai Rd. BTS National Stadium, samma byggnad som varuhuset MBK.
Tel: 02 - 216 3700
www.pprincess.com
Pris: 500 Baht för ett dagspass. Kolla med dem för olika promotions vad som passar dig bäst.Fitness Club i Sheraton Grande Sukhumvit
Bra gym med olika klasser i fin anläggning. Bra alternativ om man inte behöver extra saker som tennis eller squash. Man har jacuzzi och bastu i omklädningsrummen. Skönt efter ett hårt pass. Dyrt men vi vet folk som prutat till sig ok priser.
Adress:
Sheraton Grande Sukhumvit
250 Sukhumvit Rd.
02 – 649 8888
www.shertongrandesukhumvit.com
Pris: 39000 baht för ett år. Rabatt för par.

i.sawan i Grand Hyatt Erawan Hotel
Vacker gym- och spaanläggning på ett klassiskt Bangkokhotell. Löpmaskiner med individuella TV-apparater. Tennis och squash. Mängder av olika klasser såsom aerobics, step, Tai Chi, yoga. Vackert poolområde och stora omklädningsrum är något som vi gillar, så plus för det. Vanlig bastu och ångbastu kompletterar denna anläggning som bör ses, speciellt om man har pengar att sätta sprätt på.
Adress:
Grand Hyatt Erawan Hotel
494 Rajdamri Rd. BTS Chit Lom
02 – 254 1234
www.bangkok.grand.hyatt.com
Pris: 700 baht för ett dagspass. Det är väl överkomligt men årskorten är dyra. Det kostar att ligga på topp.

All information korrekt vid publicering mars 2010
© Bangkok Info